суббота, 9 февраля 2013 г.

бизнес колеж 119 соу

Благодаря на всички за съпричастието към вече общите ни дела за доброто на децата, на природата, на делника и празника ни!

С постоянството, с което следваме зелената идея вярвам, че всички ние заедно - учители и родители, ще възпитаваме в децата ни любов и грижа за заобикалящия ни свят.

Приканваме Ви ако тази година закупите коледно дръвче в саксия, да се погрижите за него след празника като го отглеждате на открито. Така ще можем заедно да го засадим през пролетта - на 20 април 2012 г., в „Училищната гора” над Драгалевския манастир.

Наближава Коледа – времето на вълшебствата и добрите дела. В тези благословени дни бих искала да Ви помоля да не забравяте за нашата прекрасна зелена инициатива да помогнем на природата чрез грижите си за нея. На 2 октомври 2011 година заедно поставихме началото на нашата „Училищна гора”.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

НАЧАЛНИК НА РИО – СОФИЯ-ГРАД

ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

Нека в дните от 12.12.2011 г. до 16.12.2011 г. чрез бели лентички на реверите си всички кажем „НЕ НА НАСИЛИЕТО!”.

„ЗАЕДНО СРЕЩУ НАСИЛИЕТО”.

Екипът на РИО – София-град горещо подкрепя ученическите парламенти на СГСАГ „Христо Ботев” и 35 СОУ „Добри Войников” и Ви кани да се присъедините към съвместната им кампания

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ, СТОЛИЧАНИ,

Концертът церемония "Сърцето на София" събра на една сцена талантливи деца и младежи от различни социални прослойки и етноси, с различно вероизповедание и културни традиции.

Миналогодишният носител на наградата - министърът на образованието, младежта и науката – проф. д-р Сергей Игнатов връчи наградата на г-н Иван Арсов, директор на Националната финансово-стопанска гимназия за специален принос и заслуги в развитието на образованието. Г-жа Гергана Драгиева – учител по философия в Националната природо-математическа гимназия стана носител на приза в раздел „Учители”. Г-жа Ваня Кастрева – началник на РИО – София град и носител на отличието „Сърцето на София” връчи наградата на единадесетокласничката от Националната търговско-банкова гимназия Мина Славкова. Г-жа Кастрева сподели с присъстващите на церемонията, че всички ние сме различни, но сме заедно в грижата си за възпитанието и обучението на децата. То ни обединява и открива неподозирани възможности за личностно и професионално развитие на личността.

Тази година почетния приз „Сърцето на България” получи министър председателят Бойко Борисов, а председателят на СБУ – г-жа Янка Такева, бе удостоена с наградата „Сърцето на София”. Носители на наградата станаха и д-р Джорджо де Фалиери - почетен консул на областта Винету – Италия, Вили Казасян (посмъртно), ромската поетеса Сали Ибрахим и треньорката на Националния отбор по художествена гимнастика – г-жа Илиана Раева.

За четвърта поредна година изявени дейци в областта на образованието, културата, изкуството и спорта, под патронажа на столичния кмет – г-жа Йорданка Фандъкова, станаха носители на приза „Сърцето на София”. Организатори на тържеството в рамките на проекта „Различни, но заедно” са Артцентърът „Кърнолски”, Международната академия на изкуствата „Европа”, Синдикатът на българските учители, РИО София град, БЧК и др. Наградата „Сърцето на София” е учредена през 2008 година от българския композитор Димитър Кърнолски, създател на едни от най-хубавите песни за деца, сред които „Аз съм българче”, автор на много детски постановки, основател на международните конкурси и фестивали за деца и младежи „Ние - XXI Век”, „Път към славата”, „Mаgia italiana”, „Орфей в Италия”.

Наградата „Сърцето на София” в сферата на образованието

Празнична атмосфера в РИО придават рисунките на учениците от 102 ОУ, 149 СОУ и 139 ОУ, изложбата-базар на коледна украса от учениците и децата от 147 ОУ, 3 СОУ, 113 СОУ, 75 ОУ, 67 ОУ, 139 ОУ, 62 ЦДГ и 31 СДГ.

Екипът на РИО, София-град, изказва БЛАГОДАРНОСТ на децата , учениците, учителите и ръководствата на столичните училища и детски градини, които преди светлия християнски празник Рождество Христово стоплиха сърцата ни със своите песни, танци, коледни и новогодишни пожелания -  ЦДГ 187 „Божур”, ОДЗ   79 „Слънчице”, 92 ОУ, 134 СОУ, 15 СОУ и 119 СОУ, 43 ОУ и ЧСОУ „Меридиан 22”.

В представителната група участваха и ученици от 29 СОУ „Кузман Шапкарев” и 199 ОУ „Йоан Богослов”.

По инициатива на Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” – гр.Велико Търново, и по повод на Ромската Нова година „Василица” ученици от столичното 106 ОУ ”Григорий Цамблак”, съвместно със Социален младежки център „Св. Константин”, и фондация „Конкордия - България”, поздравиха с кратка програма и сурвакаха на български и ромски език експерти от Регионален инспекторат по образование – София-град.

Комментариев нет:

Отправить комментарий